Nekimegy a kormány az áruházláncoknak (is). Állítólag be akarja tiltani például az ingyenes reklámújságokat is, a gaz üzletláncok hirdessenek inkább a tévében, rádióban, internetes felületeken.

 

A vásárló meg, ha szeretne reklámokat olvasni, vegyen csak szépen újságot, vagy menjen fel a netre, nézze meg az okostelefonján.

 

Nem mintha szeretném a reklámokat, sőt kifejezetten utálom őket, de ez már megint nem arról szól, hogyan mentsenek meg minket a dilettáns reklámoktól.

 

Hanem először is arról az érzésről, hogy bármibe beleszólhatnak, amibe csak akarnak. Reggel felébred valahol valaki és mondjuk, belerúg véletlenül az ajtófélfába, és azt mondja, mától büntessük meg az asztalosokat. Elküld egy e-mailt, vagy kiszól az inasnak és be is indul az apparátus.

 

‘És ha ez még nem lenne elég a kormányzati propaganda-lap azt írja, hogy jön a kötelező minimumlétszám a nagyobb élelmiszer-láncoknál, aminek az lehet a hozadéka, hogy pontosan kiszámolják, mennyi emberre van szükségük, és például a képzetlen árufeltöltőket lecserélik bolti eladókra.

 

És ha így lesz, rengeteg ember kerül az utcára.

 

Addig-addig ügyeskednek, amíg ezekből az emberekből is közmunkásokat sikerül faragniuk, és gondolom nem állnak meg félúton, jönnek majd a további ágazatok és szakmák, aztán egyszer csak azt vesszük észre, hogy mindenki közmunkás az országban.

 

Derűs jövő, mondhatom.

 

Címlapfotó: mkkp.hu

Mindenkit arra biztatunk, küldjön nekünk történetet, képet, videót! Írják meg, milyen örömteli esemény történt, ami sokakat érint vagy érdekel. Ha valami nem tetszik akkor is írjanak, talán másoknak is tanulságul szolgál.

Az alábbi emailcímen megtalál bennünket:

Emailcímünk: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kedves Olvasónk!

 

A manapság  ritka kivételnek tekinthető független, helyi, közéleti portál, a Boldogulj Zuglóban szerkesztőségének vezetőjeként fordulok Önhöz.

 

Portálunkon az induláskor célul tűztük ki:

- portálunk tartalmainak 85-90%-ban az adott településen élőknek érdekes, őket érinti

- az olvasók érdeklődését felkeltve sikerüljön megmozdítani őket az apátiából, foglalkozzanak a közügyekkel, hiszen ezt közösen alakítjuk

- segítsük hozzá az embereket, hogy újra beszéljenek egymással, függetlenül világnézeti, vallási vagy pártszimpátiától

- támogassuk az aktív véleménynyilvánítást, adjunk hitet ahhoz, hogy van értelme helyben elkezdeni cselekedni. Helyi kis súlyú cselekedetekkel, nagymértékben befolyásolhatják az országos történéseket.

 

Javaslunk egy hétköznapi meditációt: hajlandó-e személyesen tenni azért, hogy a neki nem tetsző dolgok megváltozzanak - bármilyen kis dolog is számít.

 

Portálunk folyamatos működtetéséhez természetesen anyagi erőforrásokra is szükségünk van, ezért kérjük, hogy támogasson bennünket!

 

Bármilyen, az anyagi lehetőséghez mért összeg segítség részünkre.

 

Eseti és rendszeres támogatásokat az oldalt működtető Boldogulj Magyarországon Egyesület számlaszámán fogadunk, az OTP Bank 11740009-20089106 bankszámláján.

 Ha külföldről támogatna: IBAN: HU15 1174 0009 2008 9106 0000 0000 BIC(SWIFT)KÓD: OTPVHUHB

Kérjük terjessze felhívásunkat barátai, ismerősei körében, ezzel is elősegítve célunk elérését, hogy a közélet arról szóljon, amiről kell.

 

Előre is köszönjük támogatását!

 

Üdvözlettel

Gutai Zsolt a szerkesztőség vezetője

Zuglóban működik Budapest legnagyobb karácsonyfavására. Erre alapozva határoztuk el, hogy az idén hagyományteremtő célzattal karácsonyi vásárt rendezünk – nyilatkozta Szatmáryné Jähl Angéla, a termelői piacot üzemeltető cég ügyvezetője.

 

Hozzátette: eddig közel félszáz gyártó, termelő és forgalmazó jelezte, hogy részt kíván venni a börzén. A termékválaszték széles körű lesz, az élelmiszerektől az ajándéktárgyakig mindent be lehet szerezni a vásáron. – A december 8-án nyíló karácsonyi vá- sár hétfő kivételével mindennap reggel nyolctól este nyolcig várja a zuglóiakat, illetve egész Budapestről a vásárlókat – tájékoztatott az ügyvezető.

 

A Bosnyák téri korcsolyapálya körüli események és a mi karácsonyi vásárunk egymástól független rendezvények, azonban kiegészítik egymást – magyarázta a piac vezetője. Szatmáryné Jähl Angéla hozzátette: a kerületi iskolák számára karácsonyfa-díszítő versenyt rendeznek, a szüleiket a vásárba elkísérő gyerekeket pedig állatsimogatóval és játékos programokkal várják, egészen december 24-ig- írta a zugloilapok.hu

 

Címlapfotó:origo.hu

 

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebook-on? Nem? ITT most megtehed. Köszönjük!

Boldogulj Zuglóban – Kezdd el helyben!

 

főszerkesztő: Gutai Zsolt

kiadó: Boldogulj Magyarországon Egyesület

 

Kérdések, levelek a szerkesztőségnek:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

A Vélemények rovatban a szerkesztőség véleményétől eltérő írásokat is közreadunk, azonban azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk. Természetesen szívesen várjuk a válaszreakciókat, amelyeket közre is adunk.

 

A cikkekhez, írásokhoz, átvett idézetekhez tett olvasói vélemények és hozzászólások tartalmáért a Szerkesztőség nem vállal felelősséget.