Ismét közlekednek 2017 májusától szeptember végéig a BKK és a BKV közkedvelt nosztalgiajáratai, melyek között - a világon egyedülálló módon - a Duna és a Termál villamosra keresztelt nosztalgiajáratok és az SH jelzéssel közlekedő Hófehérke nosztalgiahajó mellett már a csuklós nosztalgia Ikarusz busszal is utazhatnak a régmúlt szerelmesei.

 

Az 1970-ben gyártott Ikarus 180-as csuklós nosztalgia-autóbusz ettől az évtől már menetrend szerinti nosztalgiajáratként, minden hónap második vasárnapján körjáratként szállítja az érdeklődőket.

 

A több mint 16 méter hosszú autóbusz 1980-ban közlekedett utoljára menetrend szerint a forgalomban. Az autóbuszt 2013-ban felújították, eddig is szállított utasokat, de idén már menetrend szerinti nosztalgiajáratként közlekedik.A BH jelzéssel közlekedő busz a Deák Ferenc térről indulva, a Ferenciek tere-Erzsébet híd-Lánchíd utca-Bem rakpart-Margit híd-Bajcsy-Zsilinszky út-Deák Ferenc tér útvonalon jár majd.                                              

 

A világ tíz legszebb villamosvonala közé választott 2-es villamos vonalán, szombaton közlekedő Duna villamos (DH) a  Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér között jár. A második világháború után létrejött vonal a pesti felső rakparton halad a Jászai Mari térről indulva, és a Kossuth Lajos tér vonalában ér ki a Duna-partra, majd a Lánchíd alatt átbújva jut el a Duna-korzóra.

 

Akár napközben, akár sötétedés után ezen a vonalon mindig egyedülálló látvány tárul az utazó szeme elé, hiszen közvetlen közelről csodálhatja meg a magyar Parlament egyedülálló épületét, a Duna-korzót és a pesti szállodasort, valamint a folyó vizében tükröződő csodálatos budai panorámát a Halászbástyával, a Mátyás templommal és a Budai Várral.

 

Budapest fürdőváros, területén számos gyógyhatású hévízforrás található, melyek vizét a város népszerű gyógyfürdői használják fel. Vasárnap a budai fonódó villamoshálózat vonalán a Szent János Kórház – Rudas fürdő – Lukács fürdő – Szent János Kórház vonalán körjáratként közlekedő Termál villamossal (TH) utazva, alkalom nyílik több történelmi, műemlék fürdő megtekintésére is. Ezen a vonalon a Parlament épületével büszkélkedő pesti oldal panorámájában gyönyörködhetnek a nosztalgiázók.

 

A villamos a Szent János Kórháztól indulva jut el a híres Rudas Gyógyfürdőig, ahonnan a Dunával párhuzamosan az Erzsébet híd, a Lánchíd, majd a Margit híd alatt áthaladva jut el a Szent Lukács Gyógyfürdőig. A nosztalgiajegy felmutatásával 10% kedvezménnyel lehet igénybe venni a Lukács vagy a Gellért Gyógyfürdő szolgáltatásait. Részletes információ: budapestgyogyfurdoi.hu

 

A Hófehérke nosztalgiahajóról a körülbelül 45 perces út során teljes pompájában megtekinthető a Duna-part csodálatos panorámája, amelyet az UNESCO a világörökség részének nyilvánított.  A Hófehérke az egyik utolsó képviselője a Dunán még hajózó klasszikus építésű, a XIX. században épült hajóknak. A hajótest 1895-ben épült Újpesten, a Schoenichen-Hartmann Hajógyárban.

 

A járatokat nosztalgia-vonal- vagy -napijeggyel, illetve éves nosztalgiabérlettel lehet igénybe venni. A jegy és bérlet megvásárolható elővételben a BKK Ügyfélközpontjaiban vagy a helyszínen, a járművön dolgozó kalauztól. A járatokról, az útvonalról és a nosztalgiajárművekről részletes információk a bkk.hu/nosztalgia oldalon olvashatók.

 

Címlapfotó: hamster.blog.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

Nyár elejétől hétköznapokon is járnak Combinók az 1-esen, így tovább nő az alacsonypadlós, klimatizált villamosok aránya a vonalon. Már a járművek 2006-os beszerzése óta tervben volt, hogy hétvégente - amikor a Nagykörútra jóval kevesebb szerelvény szükséges - az 1-es vonalán is járjanak Combinók, de csak tavaly decemberben jelentek meg először.

 

Március óta hétvégente csak alacsonypadlós villamosok közlekednek a Hungárián, de a BKK most tovább megy: idéntől a nyári hétköznapokon is utazhatunk Combinóval, mivel - hétvégékhez hasonlóan - ez idő alatt is lesz lehetőség a szabad Siemens villamosok átcsoportosítására.Örölünk a döntésnek - melyet mi is folyamatosan szorgalmaztunk - hiszen a klimatizált alacsonypadlós járművek nagy könnyebbséget jelentenek majd a nyári kánikulában - írta a Közelekedő Tömeg Facebook-oldalán.

 

Címlapfotó:Közeledő Tömeg Facebook-oldala

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

 

Pályazár lesz érvényben május 17-től június 1-ig a Keleti pályaudvar és Kelenföld között, emiatt több vonat is módosított menetrend szerint közlekedik.

 

A Mávinform pénteki, közleménye szerint a győri, a székesfehérvári, a pusztaszabolcsi és a kelebiai vonatok mellett a pécsi, a soproni, illetve a szombathelyi InterCity vonatok is érintettek, utóbbiak a Keleti helyett a Déli pályaudvarról indulnak és oda érkeznek.

 

Munkanapokon a székesfehérvári G43-as, a martonvásári S30-as, a tárnoki S36-os, illetve a tatabánya-oroszlányi S12-es elővárosi vonatok Kelenföldről indulnak és oda futnak be. Az S60-as sülysápi vonatok Kőbánya felsőről, a G60-as szolnoki és nagykátai vonatok Kelenföldről indulnak és oda is érkeznek.

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

2017. április 30-án és május 1-jén rendezik Budapesten a Nagy Futam versenyautós bemutatót több fővárosi fő közlekedési útvonal forgalmának korlátozásával. Április 29-én csak a Bárczy István utcát zárják le, április 30-án a Bajcsy-Zsilinszky út és a Károly körút, május 1-jén pedig az Andrássy út és környéke, a Bajcsy-Zsilinszky út, a Károly körút, a József Attila utca és a Wesselényi utca forgalmát is korlátozzák.

 

A lezárások miatt változik az érintett járatok – az M2A metrópótló busz, a 9-es, a 15-115-ös, a 16-os és a 105-ös autóbusz, a 47-es, a 49-es és a 61-es villamos, az M1-es metró, valamint a 70-es, a 74-es és a 78-as trolibusz  – közlekedése. A BKK kéri, hogy a rendezvények helyszínét – aki teheti – metróval közelítse meg. Mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a járatok közlekedéséről a BKK Info oldalán vagy a BKK Info mobilalkalmazásban.

 

Közlekedési változások április 30-án

 

Közúti forgalomkorlátozások

Április 29-én (szombaton) reggel 8 órától május 2-án (kedden) reggel 6 óráig lezárják a forgalom elől a Bárczy István utcát a Deák Ferenc tér és a Városház utca között.

 

Április 30-án (vasárnap) várhatóan 7:00 és 21:00 között lezárják a Bajcsy-Zsilinszky utat és a Károly körutat az Andrássy úttól az Astoria felé vezető útpályán.

Közösségi közlekedési változások

 

M2A állomáspótló-busz

Várhatóan 7:00 és 21:00 között az M2A metrópótló állomáspótló-busz az Arany János utca M és a Kossuth Lajos tér között közlekedik a Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca–Honvéd utca–Báthory utca–Kossuth Lajos tér–Nádor utca–József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út módosított útvonalon. A Deák Ferenc térnél a 16-os és a 105-ös busz megállójában, a József Attila utcában lehet felszállni az állomáspótlóra.

 

9-es busz

Várhatóan 7:00 és 21:00 között a 9-es busz Kőbánya alsó vasútállomás felé a Bajcsy-Zsilinszky út és a Kiskörút helyett a Nagykörúton kerülve közlekedik, ezért nem érinti a Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út és a Kálvin tér M közötti megállókat. A terelt vonalszakaszon a 9-es buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:

 

 • Aradi utca (Oktogon M): a 923-as busz megállóhelye,

 • Oktogon M: a 923-as busz megállóhelye,

 • Király utca/Erzsébet körút: a 923-as busz megállóhelye,

 • Wesselényi utca/Erzsébet körút: a 923-as busz megállóhelye,

 • Blaha Lujza tér M: a 923-as busz megállóhelye,

 • Rákóczi tér M: a 923-as busz megállóhelye,

 • Harminckettesek tere: a 923-as busz megállóhelye,

 • Corvin-negyed M: az Üllői úton, a Mária utca kereszteződése előtt,

 • Kálvin tér M: az Üllői úton, a Szabó Ervin tér kereszteződése előtt.

 

Az Óbuda, Bogdáni út felé tartó buszok útvonala nem változik.

15-ös és 115-ös autóbusz

Várhatóan 7:00 és 21:00 között a 15-ös és a 115-ös busz két szakaszon, megosztva közlekedik:

 • az Árpád híd M (15-ös) és a Gyöngyösi utca M (115-ös) felől a József Attila utca megállóhelyig,

 • a Boráros tér H felől pedig az Astoria megállóhelyig, a Kálvin tértől a Kecskeméti utca–Károlyi utca–Ferenciek tere–Kossuth Lajos utca–Múzeum körút–Kálvin tér–Üllői út módosított útvonalon. A terelt vonalszakaszon érintett megállóhelyek:

  • Kálvin tér M: a Kecskeméti utcában,

  • Ferenciek tere M: a Ferenciek terén, a Kossuth Lajos utca kereszteződése előtt,

  • Astoria M: a Múzeum körúton az Astoria csomópont után.

 

16-os autóbusz

Várhatóan 7:00 és 21:00 között a 16-os busz a Deák Ferenc téri végállomás érintése nélkül, módosított útvonalon, a Széll Kálmán tér M és – a József Attila utcától a Bajcsy-Zsilinszky úton át – az Arany János utca M között közlekedik. A 16-os busz a Bajcsy-Zsilinszky úton megáll a 9-es járat Szent István Bazilika megállójában, az Arany János utcánál pedig a trolivégállomás mellett.

 

105-ös autóbusz

Várhatóan 7:00 és 21:00 között az Apor Vilmos tér felé tartó 105-ös busz a Deák Ferenc téren nem saját megállójában, hanem a József Attila utcában, a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződése utáni ideiglenes megállóhelyen áll meg.

 

MOL Bubi

Április 30-án 10:00-tól május 2-án 20:00-ig nem lehet kerékpárt bérelni és visszaadni az Andrássy út–Káldy Gyula utca, az Andrássy út–Nagymező utca, a Deák téri és az Erzsébet téri MOL Bubi gyűjtőállomáson.

 

Közlekedési változások május 1-jén

Közúti forgalomkorlátozások

Május 1-jén (hétfőn) 7:00 és 18:00 között lezárják a forgalom elől

 

 • az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között,

 • a Bajcsy-Zsilinszky utat a Podmaniczky utca és a Deák Ferenc tér között,

 • a Károly körutat az Astoria és a Deák Ferenc tér között,

 • a Gerlóczy utcát a Károly körút és a Semmelweis utca között,

 • a Dob utcát a Károly körút és a Rumbach Sebestyén utca között,

 • a Dohány utcát a Károly körút és a Wesselényi utca között,

 • a Király utcát a Károly körút és a Rumbach Sebestyén utca között,

 • a Paulay Ede utcát az Andrássy út és a Liszt Ferenc tér között,

 • a Káldy Gyula utcát a Révay utca és a Paulay Ede utca között,

 • a Székely Mihály utcát az Andrássy út és a Paulay Ede utca között,

 • a Dalszínház utcát a Révay utca és a Paulay Ede utca között,

 • a Hajós utcát a Lázár utca és a Paulay Ede utca között,

 • a Nagymező utcát a Mozsár utca és a Király utca között,

 • a Dobó utcát a Révay utca és az Andrássy út között,

 • a Jókai utcát az Andrássy út és az Aradi utca között,

 • a Jókai teret,

 • a Liszt Ferenc teret az Andrássy út és a Paulay Ede utca között,

 • a József Attila utcát a Bajcsy-Zsilinszky út és a Széchenyi tér között,

 • az Oktogon szervizútjait, valamint

 • a Wesselényi utcát a Dohány utca és a Rumbach Sebestyén utca között.

 

Közösségi közlekedési változások

 

M1-es, M2-es és M3-as metró

Várhatóan 8:00 és 20:00 között az M1-es metró az Opera és a Bajcsy-Zsilinszky út állomásokon megállás nélkül áthalad. Ugyanakkor a vonalon egész nap sűrűbb menetrend szerint közlekednek a szerelvények.

 

Ha a rendezvényen résztvevők száma indokolja, a Deák Ferenc téren biztonsági okokból lezárják a metró Deák Ferenc tér felé vezető (a templom oldalában található) kijáratát. Szükség esetén elrendelhetik a metró Deák Ferenc téri állomáson megállás nélkül történő áthaladását is. Amennyiben ezen intézkedések meghozatalára sor kerül, arról a BKK a Facebook-oldalán és a BKK Info oldalon is tájékoztatást ad.

 

M2A állomáspótló-busz

Május 1-jén az M2A állomáspótló busz az útlezárások miatt nem közlekedik. A Kossuth Lajos tér és környéke a 2-es villamossal, a 15-ös, a 115-ös autóbusszal és a módosított útvonalon közlekedő 105-ös autóbusszal érhető el.

 

7-es busz

Május 1-jén a 7-es busz mindkét irányban megáll a Bartók Béla úton a Gárdonyi téren is.

 

9-es autóbusz

Várhatóan 7:00 és 18:00 között a 9-es busz két szakaszon, megosztva közlekedik:

 • Kőbánya alsó vasútállomás végállomás felől a Kálvin tér (Szabó Ervin tér) ideiglenes megállóhelyig. A Kálvin térnél a Kőbánya felé tartó buszok az Üllői út 14. előtt állnak meg.

 • Óbuda, Bogdáni út felől pedig az Arany János utca M megállóhelyig. Az Arany János utcánál az Óbuda felé tartó buszok a 72-es trolibusz felszállóhelyén állnak meg.

Az Arany János utca M és a Kálvin tér M között az M3-as metrót érdemes igénybe venni.

 

15-ös és 115-ös autóbusz

Várhatóan 7:00 és 18:00 között a Deák Ferenc tér lezárása miatt a 15-ös és a

 

115-ös busz két szakaszon, megosztva közlekedik:

 • az Árpád híd M (15-ös) és a Gyöngyösi utca M (115-ös) végállomás felől az Október 6. utcai József Nádor tér ideiglenes megállóhelyig,

 • a Boráros tér H végállomás felől pedig az Astoria M megállóhelyig, a Kálvin tértől a Kecskeméti utca–Károlyi utca–Ferenciek tere–Kossuth Lajos utca–Múzeum körút–Kálvin tér–Üllői út módosított útvonalon. A terelt vonalszakaszon érintett megállóhelyek:

  • Kálvin tér M: a Kecskeméti utcában,

  • Ferenciek tere M: a Ferenciek terén, a Kossuth Lajos utca kereszteződése előtt,

  • Astoria M: a Múzeum körúton az Astoria csomópont után.

 

16-os autóbusz

Várhatóan 7:00 és 18:00 között a 16-os busz a Deák Ferenc téri végállomás érintése nélkül, módosított útvonalon a Széll Kálmán tér M és az Arany János utca M között közlekedik.

 

Az Arany János utca M felé közlekedő buszok a József Attila utcától az Október 6. utca–Arany János utca útvonalon haladnak, az alábbi megállók érintésével:

 • József Nádor tér: az Október 6. utcában a Mérleg utca kereszteződése előtt,

 • Hercegprímás utca: a 15-ös és a 115-ös busz megállója.

 

A Széll Kálmán tér M felé közlekedő buszok az Arany János utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Bank utca–Szabadság tér–Nádor utca–József Attila utca útvonalon haladva érik el menetrend szerinti útvonalukat. A terelt vonalszakaszon a 16-os buszra a Bajcsy-Zsilinszky úton, a 9-es busz Óbuda irányú Arany János utca M, valamint a Nádor utcában, a 15-ös és a 115-ös busz Zrínyi utca megállójában lehet felszállni.

 

47-es és 49-es villamos

Május 1-jén a 47-es és a 49-es villamos egész nap nem közlekedik. A Városház tér és a Móricz Zsigmond körtér M között a meghosszabbított útvonalú 61-es villamossal, továbbá a Fehérvári úton a 17-es és 41-es, a Bartók Béla úton a 19-es villamossal lehet utazni. A kiskörút a Móricz Zsigmond körtérről az M4-es metróval, illetve – a metróvonalak közti átszállással – az M2-es és az M3-as metróval, továbbá a 7-es busszal érhető el.

 

74-es trolibusz

Ha a rendezvényen résztvevők száma indokolja, 10:00 és 17:00 között lezárhatják a forgalom elől a Dohány utcát a Károly körút kereszteződésénél. Ebben az esetben a 74-es trolibusz rövidített útvonalon, a Csáktornya park végállomás és a Blaha Lujza tér M ideiglenes megállóhely (a Kertész utca és a Dohány utca kereszteződésénél) között közlekedik.

70-es és 78-as trolibusz

Várhatóan 7:00 és 18:00 között a 70-es és a 78-as trolibusz az Erzsébet királyné útja, aluljáró (70-es), illetve a Keleti pályaudvar M (78-as) felől rövidített útvonalon, az Akácfa utca megállóhelyig közlekedik.

 

105-ös autóbusz

Várhatóan 7:00 és 18:00 között a 105-ös busz a Deák Ferenc tér és az Andrássy út lezárása miatt

 

 • a Gyöngyösi utca M felé a Széchényi István tér és az Andrássy út között az Akadémia utca–Garibaldi utca–Nádor utca–Vértanúk tere–Báthory utca–Szemere utca–Kálmán Imre utca–Podmaniczky utca–Izabella utca módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a József nádor tér és a Vörösmarty utca M közötti megállókat. A terelt vonalszakaszon a 105-ös buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:

  • Kossuth Lajos tér M (Vértanúk tere): a Vértanúk terén, a Báthory utca kereszteződése előtt,

  • Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út: a 9-es busz, valamint a 72-es és a 73-as trolibusz megállója,

  • Nyugati pályaudvar (Podmaniczky utca M): a 72-es és a 73-as trolibusz megállója,

  • Ferdinánd híd (Izabella utca): a 73-as és a 76-os trolibusz megállója,

  • Andrássy út (Vörösmarty utca M): a 73-as és a 76-os trolibusz megállója.

 • az Apor Vilmos tér felé az Oktogon és a József Attila utca között a Teréz körút–Nyugati tér–Bajcsy-Zsilinszky út–Kálmán Imre utca–Honvéd utca–Báthory utca–Vértanúk tere–Nádor utca módosított útvonalon halad, ezért nem érinti az Oktogon M és a Hild tér közötti megállókat. A terelt vonalszakaszon a 105-ös buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:

  • Oktogon M: a 923-as busz megállóhelye,

  • Nyugati pályaudvar M: a 9-es és a 923-as busz megállóhelye,

  • Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út: a 70-es és a 78-as trolibusz megállóhelye,

  • Kossuth Lajos tér M: a 15-ös és a 115-ös busz megállóhelye,

  • Széchenyi utca: a 15-ös és a 115-ös busz megállóhelye,

  • Zrínyi utca: a 15-ös és a 115-ös busz megállóhelye.

 

Budapesti Sétajárat

Május 1-jén a Városligetben közlekedő Budapesti Sétajárat nem közlekedik.

 

Címlapfotó: vezess.hu

 

írjon nekünk, ha látott vagy hallott valamit: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Követed már a Boldogulj Zuglóban oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Ha anyagilag nem is támogatsz még bennünket, de kattints az oldalon lévő reklámra, azzal már ezt is megteszed! Köszönjük!

Több cikk ...